Té un espai d'uns 40m2 i compta amb materials de pràcticament totes les principals etapes de la història i la prehistòria.
El museu municipal de Malla compta amb elements de pràcticament totes les èpoques. Tanmateix, el que destaca especialment pel seu valor són dos alts relleus hel·lenístics (s. IV-II a. C.) trobats al municipi durant les obres de remodelació de l'església parroquial de Sant Vicenç i que actualment resten custodiats al Museu.
Els elements més antics són uns fòssils que daten d'uns 50 milions d'anys enrere, quan Malla era mar, aigua, al estar enterrada sota terra. També hi ha elements com puntes de sageta o de fletxa que corresponen a fa aproximadament entre 15.000 i 20.000 anys. De l'època ibèrica, en la que el poble tenia molta importància en el conjunt del territori d'Ausa uns (400 o 500 anys a. C.), hi ha monedes ibèriques i projectils de fona fets de plom, entre d'altres. A més, es poden veure restes del món romà com per exemple algunes monedes, parts d'àmfores o una teula romana. I, posteriorment, sí que es fa un salt en el temps fins a l'època romànica, amb l'església i les cases més importants. El museu també compta amb la figura barroca de Sant Isidre, el patró de la pagesia i, per últim, s'hi pot veure una litografia elaborada durant la guerra del francès. Concretament, de la batalla de Vic que es produí l'any 1810 al pla de Malla.
Gestionat per l'Ajuntament mitjançant un conveni amb la Parròquia.